Akik a kezükkel látnak – gyógymasszázs receptre is

– Huszonhárom évig dolgozott a kereskedelemben. Miért döntött úgy ezek után, hogy kitanul egy új szakmát?

– Mindenkinek eljön az életében egy pont, amikor azt érzi, hogy váltani kell. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy egy olyan szakmára váltottam, amit szeretek. Nagyon régóta masszíroztam, és sok pozitív visszajelzést kaptam a családtól, a barátoktól, hogy milyen jó kezem van. Ezért is fogalmazódott meg bennem, hogy ez egy jó pálya lenne számomra. Elvégeztem egy vakok és gyengénlátók számára indított masszőr tanfolyamot. Beletanultam a szakmába, sokat gyakoroltam, és rájöttem, hogy tudok gyógyítani azzal amit csinálok, ami egy fantasztikus dolog.

– Mit csinál csoportvezetőként?

– Amellett, hogy masszírozok, járok tárgyalni különböző intézményekhez és cégekhez, mivel részükről egyre nagyobb igény mutatkozik a tevékenységünk iránt.  Budaörs mellett például a Biatorbágyi Egészségházba is szerveztünk masszázst.

– Kiknek javasolható a masszázs és milyen jellegű problémákra jelenthet megoldást?

– Mindazoknak ajánlott a gyógy- vagy frissítő masszázs, akiknek bármilyen reumatológiai, ortopédiai, ideggyógyászati betegségük van, illetve néhány belgyógyászati és traumatológiai probléma kiegészítő kezeléseként is ajánlott lehet. Kiváló stresszoldásra és a mozgásszegény életmód, illetve az egyhangú munka okozta különböző ízületi problémák esetén, aktív sportolás mellett pedig lazítás céljából. Javasolható tehát az egész napos ülő- és állómunkát végzőknek, hiszen ebben az esetben a gerinc rendkívül terhelve van, és a hosszanti hátizom be tud állni, ami nagy fájdalommal jár. A naphosszat számítógép előtt ülőknek, és a főiskolásoknak is szüksége van rá, mivel naphosszat görnyednek. Huszonévesek is javaslom, akik sajnos egyre kevesebbet sportolnak, de nagyon jó a háziasszonyoknak is, akik rengeteget dolgoznak otthon. Az idős embereknek is rendkívül jót tesz, persze egészségügyi állapotuktól függően. Valójában azonban minden embernek ajánlanám, akiknek kell egy kis kényeztetés. A fizikai hatásokon túl lelki hatásai is vannak ugyanis a masszázsnak. Én azt szoktam mondani, hogy mi igazából amellett, hogy masszírozunk, pszichológusok is vagyunk. Tehát nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítjuk. Nekem volt olyan vendégem, aki el is aludt masszázs közben, és ez a jó, mert azt jelenti, hogy teljesen el tudott lazulni. Az embereknek nagyon nagy szükségük van a mai világban a masszázsra mivel stresszes, pörgős életet élnek, így nem jut elég idejük a kikapcsolódásra.

– Mennyire jelent problémát az, hogy korlátozott azoknak a szakmáknak a köre, amit látássérültek tanulhatnak? Nem jelent nehézséget például az, hogy sok a látássérült masszőr, ezáltal pedig túltelítettség van a munkaerőpiacon?

– Nem telítettség van, inkább azok az emberek, akik a kéthetes gyorstalpaló tanfolyamokon még a szakmai alapokat sem sajátítják el tisztességesen, elveszik az igazán tehetséges emberek elől a munkát. Mi valamilyen szinten „hátrányos” helyzetbe vagyunk, hiszen bizonyítanunk kell, hogy az valóban gyógyító hatású amit mi csinálunk. A masszázsnak az a lényege, hogy érezni kell, ha valamilyen szervi probléma van a háttérben, nem hiába tanultunk például belgyógyászatot vagy anatómiát. A sérültek sokkal elhivatottabbak, mint az átlagember, csakhogy a mai világban nincsenek számukra biztosítva a lehetőségek, úgyhogy ebben még fejlődni kell.

– Milyen pluszt tudnak ehhez a szakmához hozzátenni a látássérültek?

– Nekünk, látássérülteknek a legfőbb érzékszervünk a kezünk, és jobban meg tudjuk érezni a problémás részeket a testen, azaz mi tényleg a kezünkkel látunk. Ebből a szempontból sokkal is hatékonyabb, amit mi csinálunk, és ahogy mi csináljuk.

A számok magukért beszélnek

0 +
év profi masszőr tapasztalat
0 +
boldog és elégedett ügyfél

Amit rólam írtatok

Felszabadító érzés megváltoztani az emberek életét
a masszázs gyógyító erejével!

Évek óta tartó ízületi problémáim fokozódása miatt sok orvosnál jártam már, de sajnos eredménytelenül. Végső elkeseredésemben szereztem tudomást egy gyógymasszásszalonról ahol megismerkedtem Robival és elkezdte a kezeléssorozatomat. Azóta jelentősen javul az életminőségem és újra életerővel telinek érzem magam!
J. Erzsébet
Igazgató
Hálás köszönetem Robinak a tavalyi versenyeken elért eredményimért!!! 🙂Kiváló szakértelmének köszönhetően, az egymásra halmozódó edzésmunka során kialakult sérülésekből ,sikerült olyan állapotba hoznia, hogy újabb egyéni csúcsokat és dobogós helyezéseket érhessek el a futásban.🙏😊
Andrea Matus-Tóth
Hivatásos sportolóként beállt a derekam és lapockám, ezért felkerestem egy csontkovácsot, aki sajnos nem járt eredménnyel. Ismerős útján rátaláltam Robira akinél már az első alkalom után lényegesen enyhültek a panaszaim.
K. Sándor
CAPOEIRA TÁNCOS
Vállízületi köpeny szűkületem és derékfájdalmaim voltak. Több masszőrnél és csontkovácsnál voltam már, de csak Robi kezei alatt éreztem először javulást.
Sz. Gy. Andrea
MASSZŐR
A legjobb masszőr. Rugalmas időpont, alapos munka.
B. Katalin
Isteni keze van es nagyon jó ember! Csak ajánlani tudom!
P. Zsuzsanna

Ajándékozza meg magát vagy szeretteit a gyógyító masszázs élményével!